A Paul Scanlon sztori 3.

Paul Scanlon 30 évig pásztorolta az Észak-Angliai Abundant Life Church (most Life Church) gyülekezetet. Ha megkérdezik tőle, mi volt a legnagyobb teljesítmény a 30 év alatt, a válasza az, hogy az „Átkelés” hadművelet.

A gyülekezet már 25 éve működött, 450 taggal, ami Angliában a nagyobb gyülekezetek közé tartozott. Pault mégis egyre inkább zavarni kezdte valami, aminek az elején nem tudott konkrét nevet adni. Zavarta, hogy mennyit énekelnek arról, hogy Isten küldje őket a világba, de valójában nem mozdult senki. Még jobban zavarta, mennyit énekelnek arról, hogy mennyien jönnek a hegyen épült városba – de valójában senki sem jött. De legerősebb élménye egy konkrét napon történt.

Egy vasárnapi istentisztelet előtt megállt a háttérben és külső szemmel figyelte a gyülekezetet. Az emberek a szokott módon beszélgettek egymással, kávéztak, ki-be mászkáltak és a személyes holmijaikkal foglalták az üléseiket. Valami nagyon zavarta Pault, és azt kereste ez egész jelenetben, hogy mi az.

Ekkor rájött. A cuccok! Az egyszeri hívő leteszi a holmiját az ülésre és őrizetlenül otthagyja, úgy, hogy előző héten arról énekelt, arra bólogatott, hogy bejöhet bárki a gyülekezetbe. Ugyanezt nem tenné meg egy színházban vagy egy moziban, az ember ott nagyon figyel a saját dolgaira. De a gyülekezetben meg sem fordul a fejében, hogy bejönne valaki, aki ellophatná a táskáját.

Ettől a naptól kezdve semmi más nem foglalkoztatta, csak hogy ez megváltozzon.

Paul Scanlon vendégünk lesz Április 24-én a Tágas Tér Konferencián.