ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Vezetőségi gondolat #2: El Kell Bánjunk A Vezetőségi Kihívásokkal – ApCsel 1:15-26

Mikor Jézus a mennybe ment, a hívők (kb. 120-an) összejöttek és imádkoztak (ApCsel 1:14). Érdekes, hogy vannak a kereszténységben olyanok, akik azt mondják, hogy csak az ima egyedül elég, hogy a látás beteljesüljön, a gyülekezet növekedjen… és ez az érvelés gyakran ahhoz vezet, hogy a drága hívők csalódnak Istenben.

Igen, az ima SZÜKSÉGES. Az ima emlékeztet minket arra, hogy szükségünk van Isten kegyelmére és irgalmára, ha bármi jelentőség teljeset akarunk véghez vinni.

Mégis… 15-26. versig tisztán láthatjuk, hogy az apostolokat a Szent Szellem vezette ebben az imában, hogy elbánjanak néhány vezetőségi dologgal. Mert nyilvánvaló volt számukra, hogy cselekedni kell ezen a területen.

Júdás elárulta Jézust… egyike volt a 12-nek… egy üres helyet hagyott maga után a vezetőségben, amit Jézus alapított.

Itt láthatjuk, hogy az apostoloknak tisztán meghatározott vezetőségi elvárásaik voltak (ApCsel 1:21-22) és Isten Igéje vezette őket ebben (ApCsel 1:20).

Mikor emberek az Apcsel-ről beszélnek, mindig a 2. fejezeten ámulnak el; pedig szerintem az első fejezet adja meg az alapot arra, ahogy Isten aztán a 2. fejezetben mozdult… a vezetők kaptak egy tiszta látást és aztán meggyőződtek afelől, hogy a vezetőség a helyén van-e ahhoz, hogy a látást megvalósítsák.

Isten a vezetőségen keresztül munkálkodik… látom ezt az egész Írásban. És… Isten nem fog több embert és erőforrást adni egy gyülekezetnek, mint amennyit elhordozni, irányítani képes. Ezért, hiszem azt, hogy egy pásztornak vagy gyülekezeti vezetőnek folyamatosan arra kell törekednie, hogy növekedjen vezetőként, hogy táguljon a tere és Isten több és több áldást és felelősséget bízzon rá.

Néhány kérdés, melyeket, ha felteszünk magunknak, segíthet…

• Felelősség teljes sáfára vagyok-e a rám bízott vezetőségi ajándéknak?
• Kik azok a vezetők, akikkel jó ha időt töltök, mert ők segítenek abban, hogy nyújtva legyek és növekedjem?
• Hajlandó vagyok bármit megfizetni azért, hogy növekedjek és fejlődjek, mint vezető? (Példabeszédek 4:7)
• Hajlandó vagyok a csapatomban lévők életébe befektetni, annak érdekében, hogy ők is növekedjenek és fejlődjenek?
• Azokba a vezetőkbe, akikkel Isten megtisztelt, hogy együtt szolgálhatok, befektetek?
• Mit KELL tegyek… és mit delegálhatok?
• Van-e bármilyen vezetőségi dolog, amivel nem vagyok hajlandó szembe nézni… figyelmen kívül hagyok?
• Értem azt, hogyha nem nézek szembe azokkal a vezetőségi dolgokkal, akkor azzal a gyülekezetet tartom vissza attól, hogy a következő szintre lépjenek a szolgálatban?

A többit legközelebb… még van vagy két-három gondolat… Na ezért is fontosak az ilyen konferenciák, mint a Tágas Tér Konferencia! Jegyek kaphatóak:

Tágas Tér Konferencia napijegy