Egy felettébb hasznos és különlegesen vérpezsdítő nap!

Ebben a blogbejegyzésében szeretnélek Titeket végigkísérni a 2021-es Tágas tér Konferencia programjain, azaz nézzük meg mi vár ránk április 24-én. A nap három részre oszlik:

  1. A délelőtt során a vezetés témáját járjuk körbe.
  2. A délután a kommunikációt vesszük górcső alá.
  3. Este mindkét témát, a konkrét egyházi szolgálatunk fényében gondoljuk újra, hogy a megtanultakat gyakorlattá formálhassuk.

9:00

A napot Isten dicsőítésével kezdjük. A Keresztpont Református Közösség zenészei segítenek nekünk az Úr elé állni, a legfontosabb alapra helyezve egész napos közös tanulásunkat és épülésünket.

9:30

A megnyitó szavak és köszöntések után rögtön mélyre úszunk és főelőadónk, Paul Scanlon első tanítása következik. A neves brit gyülekezetlapító lelkész és tréner a keresztény vezetés szintjeiről beszél majd, azaz megtudhatjuk hogy mi a felelősségünk a csúcsvezetőtől, a csoportvezetőn át a gyülekezeti tagig a másokra való hatásgyakorlásban. Paul előadására Ács Zoltán tréner és coach “válaszol” a “Világi elvek a keresztény vezetésben” című rövid összefoglalójával, amely saját élettapasztalatára épül majd.

11:10

Rövid szünet után a vezetés témájához kapcsolódó workshopok várnak ránk. A választás nehéz lesz, mert három felé kellene szakadnod, hogy mindenütt ott lehess!

1. Csóka Dávid, John Maxwell tréner és coach Paul Scanlon témáját bontja ki velünk, segítve gyakorlati síkra terelni a vezetésben való fejlődés lehetőségeit.

2. Kerekes Szabolcs, a Barnabás csoportból a bennünk lévő talentumokat, rejtőző képességeket segít megtalálni, megmutatva azt, hogy miként találjuk meg akár életcélunkat is a szolgálatban.

3. Tóth Sándor, gyülekezeti lelkipásztor szintén a vezetés gyakorlatában igazít el, a világi vezetés jó példái segítségével megmutatva, hogy miként tudjuk jól megtalálni az egyensúlyt a szolgálat és magánélet között.

14:00

Másfél órás ebédszünetünk után a kommunikációban mélyedünk el. Délutáni főelőadónk Dr. Steiner József, aki egy hihetetlenül izgalmas témáról beszél majd: hogyan szólíthatjuk meg a különböző generációkat, milyen eszközeink vannak arra, hogy érthetővé tegyük az evangéliumot, különösen a fiatalabbak közt.

15:10

A főelőadást itt is workshopok követik. Négy téma közül választhattok majd:

  1. Gável András, Gável Gellért és Mező Misi elsősorban a dicsőítőket várja. E workshopon elmélyedhettek a témában, hogy miként lehetséges kommunikálni a zene nyelvén.
  2. A Vasárnapi Iskola Szövetség a gyermekek felé való kommunikációt teszi a középpontba. Mit tehetsz, hogy saját, vagy reád bízott gyermekeid Isten útján járjanak? Szülők, pedagógusok és gyülekezeti munkások egyaránt jöhetnek!
  3. Hogyan fogalmazd meg az evangéliumot hétköznapi szituációkban, például a munkahelyeden? Erre a szinte mindenkit érintő kérdésre keresi a választ Dr. Győri József, akinek szemináriumáról garantáltan csak ide vonatkozó jó tanácsokkal jöhetünk majd el!
  4. Kovács Péter és csapata az internet világában kalauzolja majd el a részvevőket, ahol megtudhatod, hogy milyen módon lehet igazán hatékonyan kommunikálni a világhálón.

18:00

Jól megérdemelt vacsoránk után a finálé vár ránk. Mindenek előtt, a Kérdezd a pásztort!  című panel program keretében színpadra ültetünk négy, különböző felekezetibe tartozó szegedi lelkipásztort, akik nyitottak lesznek arra, hogy bármely kérdésetekre válaszoljanak. Ha tehát már régóta feszül benned valami fontos, akkor itt az ideje, hogy szóvá tedd!

Esténk csúcspontjaként ismét visszavárjuk Paul Scanlont, aki egy igehirdetésbe ágyazva inspirál majd bennünket a bátrabb vezetésre és a hatékonyabb szolgálatra. Egész napos tapasztalatainkat, élményeinket, hálánkat és döntéseinket ezt követően Isten kezébe helyezhetjük: napunkat a Gável testvérek és Mező Misi közös dicsőítő szolgálata zárja.

Az már nem kérdés, hogy Te mit csinálsz április 24-én. A kérdés csak az, hogy hány embert hívsz majd el, hogy velünk legyen a 2021-es Tágas tér Konferencián!

Hamarosan találkozunk!

Czagány Gábor